Mainos
Mainos

Trump: Pohjois-Korean Kim on alkanut kunnioittaa meitä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mielestä hänen kova retoriikkansa Pohjois-Koreaa kohtaan on tuottamassa tulosta. Trumpin mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on alkanut kunnioittaa Yhdysvaltoja.

Maiden väliset suhteet kiristyivät viime kuussa, kun Pohjois-Korea teki kaksi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen koetta ja ilmoitti yltävänsä ohjuksillaan koko Yhdysvaltain alueelle. Trump lupasi vastaavansa "tulella ja raivolla", jos Pohjois-Korea jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.

– Joidenkin mielestä se oli liian vahvasti sanottu. Mutta se ei ollut tarpeeksi vahvaa, Trump sanoi tiistaina kannattajilleen kampanjatyylisessä tapahtumassa Phoenixissä Arizonassa.

– Arvostan sitä tosiasiaa, että Kim Jong-un on uskoakseni alkanut kunnioittaa meitä. Ja ehkä, luultavasti ei, mutta ehkä siitä voi seurata jotakin positiivista.

Trumpin kanssa samoilla linjoilla oli ulkoministeri Rex Tillerson, joka ilmaisi aiemmin päivällä tyytyväisyytensä tilanteen kehitykseen.

– Olen mielissäni nähdessäni että hallitus Pjongjangissa on selvästi ilmaissut jonkinlaista pidättyväisyyttä, jollaista emme ole aiemmin nähneet, Tillerson sanoi.

Tillersonin mukaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ovat mahdollisia lähitulevaisuudessa.

YK:n turvallisuusneuvosto asetti ohjuskokeiden jälkeen Pohjois-Korealle uusia, tiukempia pakotteita. Pohjois-Korea uhkasi laukaista ohjuksia Yhdysvalloille kuuluvan Guamin saaren lähistölle, mutta Kim ilmoitti myöhemmin viivyttävänsä näitä suunnitelmia ja katsovansa, mitä Trump tekee seuraavaksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme