Mainos
Mainos

Trump puolustaa eronnutta Flynniä: "Teki vain työtään"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puolustaa eronnutta turvallisuusneuvonantajaansa Michael Flynniä.

Flynnin eron syynä oli tämän kyseenalaiset puhelinkeskustelunsa Venäjän suurlähettilään kanssa.

Trumpin mukaan hänen entisen turvallisuusneuvonantajansa puheissa ei ollut mitään väärää, vaikka hän ei ollutkaan tyytyväinen tapaan, jolla Flynn antoi tietoja varapresidentti Pencelle. Flynn ei Trumpin mukaan kertonut tälle käydyistä keskusteluista riittävästi tai oikein. Tämä oli Trumpin mukaa syy sille, että hän pyysi Flynniä eroamaan tehtävästään.

Trump kertoo Flynnin tehneen vain työtään soittaessaan suurlähettiläälle, mutta hänen mukaansa ei ole hyväksyttävää, ettei Flynn kertomansa mukaan pysty muistamaan puhelun yksityiskohtia.

Raskauttavinta on se, että Flynnin kerrotaan keskustelleen Venäjän edustajan kanssa Venäjä-pakotteista. Trumpin mukaan hän ei ohjannut Flynniä tällaiseen keskusteluun.

Trump painottaa, että hänellä ei ole minkäänlaisia omistuksia, lainoja tai sopimuksia Venäjällä. Hän kutsuukin väitteitä Venäjä-kontakteista jälleen ”valeuutisiksi”.

Trump myös kertoi olevansa huolissaan hänen puheluidensa mahdollisesta vuotamisesta ulkomaisille johtajille. Hän toivookin oikeusministeriön tutkivan vuotoja. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme