Mainos
Mainos

Trump: Putin olisi halunnut, että Clinton voittaa vaalit – "olen suuri sotilashenkilö"

Venäjä-kytköskohun keskellä olevan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi todellisuudessa ollut tyytyväisempi, että Yhdysvaltain vuoden 2016 vaalit olisi voittanut demokraattien ehdokas Hillary Clinton.

Trump perusteli näkemystään esimerkiksi sillä, että Clintonin johdolla Yhdysvaltain armeija olisi tuhoutunut.

– Olemme maailman voimakkain maa ja meistä on tulossa koko ajan voimakkaampi, koska olen suuri sotilashenkilö, Trump sanoi kristillistä ohjelmaa välittävän CBN-tv-yhtiön haastattelussa.

Lisäksi Trump perusteli näkemystään myös energiatavoitteillaan.

– Aiomme olla omavaraisia, melkein olemmekin jo. Aiomme viedä energiaa, eikä hän (Putin) halua sitä.

Trump myös sanoi haastattelussa tulleensa erittäin, erittäin hyvin Putinin kanssa toimeen. Presidentit tapasivat toisensa viime viikolla Saksan Hampurissa G20-kokouksen yhteydessä.

Trump ja Venäjä kiistivät tienneensä kohutapaamisesta

Venäjä-kytköskohu kirvoitti keskiviikkona lukuisat eri tahot kiistämään tienneensä mitään tapaamisesta, jonka Trumpin poika Donald Trump Jr. sopi vaalikampanjan aikana "Venäjän valtion lakimieheksi" nimitetyn Natalia Veselnitskajan kanssa.

Presidentti Trumpin asianajaja Jay Sekulow sanoi useissa televisiohaastatteluissa, että Trump ei tiennyt tapaamisesta mitään. Hän sanoi myös, että presidentti näki tapaamista käsittelevät sähköpostit vasta, kun Trump Jr. julkaisi ne tiistaina.

Myös Venäjän hallinto on kiistänyt kaikki yhteydet kohutapaamiseen.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov kiisti väitteet Venäjän hallinnon osallisuudesta jo toistamiseen keskiviikkona.

– Olemme jo sanoneet, että meillä ei ole minkäänlaista tietoa tästä asiasta. Emme ole koskaan olleet yhteydessä kyseiseen asianajajaan, joten meillä ei ole mitään sanottavaa. Meillä ei ole hänen kanssaan minkäänlaisia suhteita, Peskov sanoi AFP:n mukaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme