Mainos
Mainos

Trump sanoo päättäneensä Comeyn irtisanomisesta jo ennen apulaisoikeusministerin suositusta

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoo, että oli päättänyt irtisanoa liittovaltion poliisin FBI:n johtajan jo ennen kuin apulaisoikeusministeri suositti sitä.

Aiemmin Valkoinen talo on kertonut, että Trump teki päätöksen James Comeyn erottamisesta sen jälkeen, kun oli saanut apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinilta arvion Comeysta.

Trump sanoi NBC-uutisten haastattelussa, että oli tehnyt päätöksensä jo ennen Rosensteinin tapaamista. Trumpin mukaan Comey on "pröystäilijä", jonka johdossa FBI ajautui "sekasortoon".

– Sinä tiedät sen, minä tiedän sen, kaikki tietävät sen. Vuosi sitten, alle vuosi sitten, FBI oli täydessä sekasorrossa. Eikä se ole toipunut siitä, Trump sanoi.

Trumpin arvostelijoiden mukaan erottamiseen vaikutti Comeyn johtama tutkinta Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. NBC:lle Trump kiisti, että olisi yrittänyt painostaa Comeyta luopumaan tutkinnasta.

– Jos Venäjä teki jotain, haluan tietää siitä -- Lisäksi, venäläiset eivät vaikuttaneet vaaleihin, Trump sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme