Mainos
Mainos

Trump syytti Clintonia "douppaamisesta" – vaati testejä ennen seuraavaa väittelyä

Yhdysvalloissa presidenttiehdokas Donald Trump on jatkanut hyökkäystään vastaehdokastaan Hillary Clintonia ja mediaa vastaan.  

Uusimmassa vedossaan republikaanien ehdokas Trump epäili, että demokraattien Clinton oli käyttänyt dopingia ennen kaksikon toista tv-väittelyä. Trump ei esittänyt mitään todisteita väitteensä perusteeksi. Trump vaati, että kaksikon olisi syytä käydä dopingtestissä ennen kolmatta tv-vaaliväittelyä.  

– Viime väittelyn aluksi Clinton oli doupattu (pumped up). Tilaisuuden lopussa hän hädin tuskin jaksoi kävellä autoonsa. Urheilijat käyvät dopingtesteissä. Mielestäni meidän tulisi tehdä sellainen ennen seuraavaa väittelyä, Trump sanoi vaalitilaisuudessaan New Hampshiressa.  

Presidenttiehdokkaat kohtaavat viimeisessä vaaliväittelyssä ensi keskiviikkona Las Vegasissa. 

Trump: Naisten syytteet hölynpölyä 

Trump niin ikään syyttää, että media peukaloi ja vääristelee vaalitulosta, koska se levittää perusteettomia paljastuksia ja valheita hänen väitetystä naisten ahdistelustaan. Eilen seksuaalisesta ahdistelusta kertoneiden joukkoon liittyi uutistoimisto AFP:n mukaan kymmenes nainen. 63-vuotias nainen kertoi, että Trump oli käynyt häneen käsiksi ja suudellut häntä vastoin naisen tahtoa 20 vuotta sitten.  

Trump on kiistänyt jyrkästi  syyllistyneensä seksuaaliseen ahdisteluun.  

– Näitten naisten kanssa ei tapahtunut koskaan mitään. Tämä on täysin ilmasta temmattua hölynpölyä, jolla yritetään varastaa vaalivoitto. Kukaan ei kunnioita naisia enemmän kuin minä, 70-vuotias miljardööri jyrisi.  

Trumpin on myös syytetty käyttäneen hyväkseen asemaansa Miss Universum -kisojen omistajana tunkeutumalla katselemaan missien pukuhuoneisiin. 

"Äänestysprosentti ennätykseen"

Hillary Clinton on pitänyt viime päivinä huomattavan matalaa profiilia Trumpiin verrattuna. Clintonin kampanjan kuitenkin syytti nyt Trumpia siitä, että tämä yrittää rapauttaa äänestäjien luottamusta 8. marraskuuta järjestettävään äänestykseen. 

– Näissä vaaleissa äänestysprosentti nousee ennätykseen, koska äänestäjät näkevät läpi Trumpin häpeällisistä yrityksistä. Hän yrittää kaivaa maata vaalituloksen alta viikkoja ennen kuin edes on käyty vaaliuurnilla, voitonvarman Clintonin edustaja Robby Mook sanoi kampanjan julkistamassa lausunnossa.  

Hillary Clinton onkin kirinyt lisää etumatkaa Trumpiin mielipidemittauksissa, jotka on julkaistu kuluneella viikolla. Gallupien keskiarvossa Clinton johtaa Trumpia noin seitsemällä prosenttiyksiköllä.  

Trumpin erittäin aggressiivinen kampanja on herättänyt huolta siitä, suostuisiko tämä edes tunnustamaan vaalitappiota, tai miten hänen kannattajansa sellaiseen reagoisivat. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sivusi asiaa painottamalla, että demokratiassa vaaleissa kilpaillaan, mutta sen jälkeen häviäjä onnittelee voittajaa ja asia on sillä selvä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme