Mainos
Mainos

Trump syytti terveysuudistuksen epäonnistumisesta jo demokraatteja – New York Times oikaisee presidenttiä

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoo, että terveydenhuoltouudistuslakiesityksen hyväksyminen oli hyvin lähellä.

Republikaanit vetivät perjantaina pois lakiesityksen, jonka tavoitteena oli korvata edellisen presidentin nimeä kantava terveydenhuoltojärjestelmä, niin kutsuttu Obamacare.  

Toimittajille puhuessaan Trump syytti ensi töikseen epäonnistumisesta demokraatteja.

– He eivät aikoneet antaa meille yhtä ainokaistakaan ääntä, presidentin virkahuoneessa puhuva Trump sanoi CNN:n julkaisemalla videolla.  

The New York Times on julkaissut nyt artikkelin, jossa se on tarkastanut faktoja presidentin puheista. Lehden mukaan demokraattien syyttäminen lakialoitteen kaatumisesta on harhaanjohtavaa. 

Republikaaneilla on enemmistö niin edustajainhuoneessa kuin kongressissa, muistuttaa lehti. Tämän takia republikaanit eivät olisi edes tarvinneet demokraattien tukea lakialoitteelle, jotta se olisi mennyr läpi. Lehti muistuttaa, että demokraatit ovat alusta asti vastustaneet Obamacaren korvaamista. 

Republikaanit olisivat tarvinneet 215 ääntä edustajainhuoneessa saadakseen terveydenhoitolain uudistuksen etenemään. Puolueella on 237 paikkaa 435 paikasta. Lakiesitystä vastusti demokraattien lisäksi 33 republikaaniedustajaa. 

The New York Timesin mukaan Valkoinen talo ei vastannut kysymykseen siitä, yritettiinkä demokraatteja käännyttää lakiesityksen puolelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme