Mainos
Mainos

Trump tapaa Britannian Mayn – huomisessa Euroopan soittokierroksessa mukana myös Putin

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin on tarkoitus keskustella puhelimitse huomenna, kertoo Kreml.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov vastasi "kyllä, vahvistan sen", kun Itartass-uutistoimisto kysyi, onko presidenttien välinen puhelinkeskustelu suunniteltu lauantaille.

Myös Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer kertoi Twitterissä, että Trump keskustelee huomenna puhelimitse Putinin kanssa. Samana päivänä hänen on tarkoitus keskustella puhelimitse myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Francois Hollanden kanssa.

Jos puhelu toteutuu, kaksikko keskustelee ensimmäisen kerran sen jälkeen kun Trumpista tuli presidentti. Edellisen kerran Putin ja Trump keskustelivat marraskuussa Trumpin valinnan jälkeen. Tuolloin he sopivat "normalisoivansa" maiden suhteet, jotka ovat kärsineet pahasti Ukrainan kriisin aikana.  

Trump syytti vaalikampanjansa aikana toistuvasti demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia Putinin sätkynukeksi.

Tänään Trump tapaa Britannian pääministerin Theresa Mayn Washingtonissa. May on ensimmäinen ulkomainen johtaja, joka vierailee Trumpin luona Valkoisessa talossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme