Mainos
Mainos

Trump tapaa kongressin jäseniä tänään – Tapaamisesta murskatuomio kotimaassa: "Olemme olleet selkeitä arvioinneissamme"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa tänään Valkoisen talon mukaan kongressin jäseniä. Trump on kohdannut laajaa kritiikkiä tavattuaan Putinin maanantaina Helsingissä.

Valkoinen talo ei Reutersin mukaan kerro, ketkä osallistuvat tapaamiseen. Myöskään tapaamisen aihetta ei paljasteta. Kyseessä on Trumpin kalenterin ainoa tapahtuma tiistaina.

Trump sanoi huipputapaamisessa maanantaina, ettei näe mitään syytä, miksi Venäjä olisi yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltojen vaaleihin.

Yhdysvaltojen kansallisen tiedustelupalvelun DNI:n johtaja Dan Coats sanoi Reutersin mukaan tiedotteessa, ettei jaa presidentin näkemystä.

– Olemme olleet selkeitä arvioinneissamme Venäjän sekaantumisesta vuoden 2016 vaaleihin ja heidän yhä jatkuviin pyrkimyksiin heikentää demokratiaamme, Coats kertoo.

Esimerkiksi CIA:n entinen johtaja John Brennan on kritisoinut Trumpin esiintymisessä olleen jopa maanpetoksellisia piirteitä. Republikaanien senaattori John McCain kutsui tapaamista traagiseksi virheeksi.

Puhemies Paul Ryan puolestaan sanoi, että Trumpin on ymmärrettävä, ettei Venäjä ole Yhdysvaltojen liittolainen. Yhdysvaltojen senaatti pohtii tällä hetkellä tapoja ilmaista julkisesti, ettei se ole samaa mieltä Trumpin kanssa.

Republikaanien senaattori Lindsey Graham oli myös kriittinen.

– Tämä vastaus näkyy Venäjälle heikkouden merkkinä ja luo paljon enemmän ongelmia kuin mitä se ratkaisee, Graham kirjoittaa.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme