Mainos
Mainos

Trump antoi ensimmäisen haastattelun valinnan jälkeen – luopuu presidentin palkasta

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump vannoo nimeävänsä ehdolle korkeimman oikeuden tuomareiksi ihmisiä, jotka suosivat rajoituksia aborttiin ja puolustavat perustuslaillista oikeutta kantaa aseita.

– Tuomarit ovat elämän puolustajia, Trump sanoi uutiskanava CBS:n tv-haastattelussa.

– Mitä tulee aseisiin, he (tuomarit) ovat erittäin vahvasti perustuslain toisen lisäyksen puolella, Trump jatkoi. 

Perustuslain toinen lisäys takaa oikeuden kantaa ampuma-asetta.

Varhain tänään Suomen aikaa esitetyssä tv-haastattelussa Trump myös vahvisti, että luopuu palkastaan presidenttinä. Trump lupasi kampanjansa aikana, että jos hänestä tulee maan seuraava presidentti, hän luopuu presidentin 400 000 dollarin eli noin 379 000 euron palkasta.

– En aio ottaa vastaan palkkaa. Luulen, että laki vaatii, että otan yhden dollarin vuodessa, joten otan yhden dollarin vuodessa, Trump sanoi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Esille haastattelussa nousi myös Trumpin suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoon. Trump sanoi, että asia sopii hänelle, eikä hän pyri kumoamaan samaa sukupuolta olevien avioliiton laillistamista Yhdysvalloissa. 

– Se on laki. Se on päätetty korkeimmassa oikeudessa.

Trump protestoijille: Älkää pelätkö

Sen lisäksi, että Trump pyrki osoittamaan kannattajilleen, että hän pitää kiinni lupauksistaan puolustaa perustuslain toista lisäystä ja tiukkoja rajoituksia aborttiin, tuleva presidentti pyrki myös rauhoittamaan sen osan kansasta, joka ei ole ollut tyytyväinen äänestyksen lopputulokseen.

Tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään Trumpia vastaan useissa eri kaupungeissa siitä lähtien, kun tämä yllättäen voitti presidentinvaalit viime viikolla.

– Älkää pelätkö, me tuomme maamme takaisin, Trump sanoi mielenosoittajille.

Presidentinvaalien jälkimainingeissa on uutisoitu myös, että vähemmistöihin kohdistuva häirintä ja pelottelu ovat lisääntyneet. Tälle Trump vaati loppua. 

–Olen erittäin surullinen kuultuani asiasta. Jos se auttaa, niin sanon tämän suoraan kameroille: Lopettakaa.

Avainavustajista kaksi nimetty 

Trump nimesi jo aiemmin julkaistussa tiedotteessa ensimmäiset lähimmät avustajansa.

Trump valitsi päästrategikseen ja neuvonantajakseen Steve Bannonin ja Valkoisen talon henkilöstöpäälliköksi Reince Priebusin.

Priebus on republikaanien puoluehallituksen puheenjohtaja ja Bannon puolestaan konservatiivisen verkkomedian Breitbart Newsin vetäjä. Molemmat toimivat keskeisissä rooleissa Trumpin vaalikampanjassa.

– Olen riemuissani siitä, että saan menestyneen tiimini johtamaan maata kanssani, Trump sanoi tiedotteessa. 

– Steve ja Reince ovat erittäin päteviä johtajia, jotka tekivät hyvin töitä yhdessä kampanjamme aikana ja johtivat meidät historialliseen voittoon. Nyt otan heidät molemmat mukaani Valkoiseen taloon tekemään Amerikasta jälleen mahtavan, Trump jatkoi.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme