Mainos
Mainos

Trump tuomitsi äärioikeistolaiset ryhmät, mutta puolusti raivoa nostattaneita kommenttejaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti torstaina rasistiset äärioikeiston järjestöt tuomitsevan asetuksen. Kongressi oli hyväksynyt asetuksen yksimielisesti aiemmin tällä viikolla, joten vaikka Trump olisi käyttänyt veto-oikeuttaan sen kumoamiseen, kongressi olisi hyvin todennäköisesti ohittanut presidentin veton.

Asetus muotoiltiin reaktiona elokuun väkivaltaisuuksiin Charlottesvillessä Virginiassa. Siinä tuomitaan valkoisten ylivaltaa kannattavat järjestöt, Ku Klux Klan, uusnatsit ja muut viharyhmät.

Trump sanoi tiedotteessa allekirjoittaneensa asetuksen mielellään.

– Amerikkalaisina me tuomitsemme Charlottesvillen äskettäiset väkivaltaisuudet ja vastustamme vihaa, kiihkoilua ja rasismia kaikissa muodoissaan, Trump sanoi.

Trump sai elokuussa rajua kritiikkiä todettuaan, että Charlottesvillen tapahtumista olivat vastuussa sekä kaupungissa marssineet äärioikeistolaiset että heitä vastustaneet vastamielenosoittajat. Yksi vastamielenosoittajista kuoli, kun äärioikeistolainen mies ajoi autolla väkijoukkoa päin.

Torstaina Trump puolusti taannoisia kommenttejaan. Hän sanoi äärioikeistolaisia ryhmiä vastustavan Antifa-liikkeen väkivallan osoittavan, että hän oli oikeassa sanoessaan syytä olevan molemmissa osapuolissa.

– Monet ihmiset ovat kirjoittaneet, että Trumpilla saattaa sittenkin olla pointti. Sanoin, että myös toisella puolella on erittäin pahoja ihmisiä, mikä on totta, Trump totesi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme