Mainos
Mainos

Trump kiistää rumat puheet: "En ole sanonut mitään halventavaa haitilaisista – minulla on upea suhde heihin"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kiistää Twitterissä sanoneensa mitään halventavaa haitilaisista. Sen sijaan hän sanoo, että Haiti on hyvin köyhä ja ongelmallinen maa.

Hän ei sanojensa mukaan ole kehottanut heittämään haitilaisia maasta ulos. Trump twiittaa edelleen, että hänellä on upea suhde haitilaisiin ja että hänen pitää tulevaisuudessa äänittää kaikki keskustelut, koska hänellä ei tunnu olevan luottamusta. 

New York Timesin ja Washington Postin lähdetietojen mukaan Trumpin tuoreen maahanmuuttokommentit ovat jällen hämmentäneet. 

Trump oli kysynyt Valkoisessa talossa järjestetyssä tapaamisessa, miksi Yhdysvallat ottaa maahanmuuttajia "persläpimaista". Trump viittasi kommentillaan Afrikan maihin ja Haitiin.

Trump myös jatkoi: "Miksi tarvitsemme lisää haitilaisia? Heittäkää heidät ulos".

Sen jälkeen Trump vihjasi, että Yhdysvaltojen pitäisi ottaa enemmän maahanmuuttajia Norjan kaltaisista maista.

Tapaamisessa keskusteltiin sopimuksesta, joka antaa lapsina laittomasti maahan muuttaneille ihmisille suojelua Yhdysvalloissa.

Lähteiden mukaan Trumpin kommentit saivat paikalla olleet lainsäätäjät hämmentyneiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme