Mainos
Mainos

Trump Twitterissä: Ilmoitus tulevasta ulkoministeristä tiistaina

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump kertoo Twitterissä, että julkistaa maan seuraavan ulkoministerin nimen tiistaina aamusta paikallista aikaa. Tietoa Yhdysvaltain tulevasta ulkoministeristä voidaan siis odottaa tiistaina päivällä Suomen aikaa. 

Amerikkalainen televisioyhtiö NBC kertoi lauantaina omiin lähteisiinsä viitaten, että Trump on valinnut öljy-yhtiö ExxonMobilin toimitusjohtajan Rex Tillersonin ulkoministerikseen.

Tillersonilla ei ole lainkaan poliittista kokemusta, eikä hän ole toiminut diplomaattina. Hän tuntee Venäjän presidentin Vladimir Putinin pitkältä ajalta. Vuonna 2011 hän neuvotteli energiayhteistyösopimuksen ExxonMobilin ja Venäjän välillä. Tillerson on jopa vastaanottanut Putinilta venäläisen kunniamerkin. 

Tillersonin yhteydet Putiniin ovat herättäneet monissa amerikkalaisissa huolta ja kirpeääkin arvostelua. 

Tillersonin lisäksi ehdokkaita maan uudeksi ulkoministeriksi on nähty olevan muitakin. Yhtenä vaihtoehtona on pidetty muun muassa republikaanivaikuttaja Mitt Romneya.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme