Mainos
Mainos

Trump uhkasi vetää häntä ahdistelusta syyttäneet naiset oikeuteen ja kiisti oman osuutensa tapahtumiin: "Täysin keksittyä"

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin piti linjata tänään, mitä hän tekisi ensimmäisinä päivinään presidenttinä. Sen sijaan hän päätyi syyttelemään häntä itseään seksuaalisesta häirinnäistä syyttäneitä naisia.

Politico-verkkolehden mukaan Donald Trump syytti naisia valehtelijoiksi ja väitti heidän tulleen julkisuuteen vahingoittaakseen hänen vaalikampanjaansa. Trump kiisti jyrkästi koskaan ahdistelleensa ketään naisista.

– Täysin keksittyä. Tuollaista ei koskaan tapahtunut. Ei koskaan. Kaikki nämä valehtelijat haastetaan oikeuteen vaalien jälkeen, Trump julisti.

Trump ei halua rahoittaa ilmastonmuutoksen hillitsemistä

Trumpin oli tarkoitus linjata Gettysburgissa Pennsylvaniassa, mitä hän tekisi sadan ensimmäisen päivän aikana presidenttinä. Uutiskanava CNN:n mukaan hän ei kuitenkaan tehnyt merkittäviä uusia avauksia, vaan toisteli vanhoja teemojaan.

Trumpin mukaan hänen päätavoitteensa olisivat korruption vastainen taistelu politiikassa, amerikkalaisten työläisten suojeleminen protektionistisella kauppapolitiikalla ja taistelu terrorismia ja laitonta maahanmuuttoa vastaan.

Lisäksi Trump uhkasi peruuttaa "miljardien maksut" YK:n ilmastonmuutosta hillitseviin ohjelmiin ja käyttää rahat Yhdysvaltojen vesi- ja ympäristöongelmien ratkaisuun.

Puolet republikaaneista hyväksyisi Clintonin 

Yhdysvaltojen jakautuneisuudesta ja vaalikampanjan vastakkainasettelusta kertoo se, että vain puolet republikaaneista hyväksyisi demokraattien Hillary Clintonin presidentikseen. Uutistoimisto Reutersin ja Ipsos-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan lisäksi lähes 70 prosenttia republikaaneista uskoo, että Clintonin voitto johtuisi siitä, että äänestyksessä on rikottu vaalilakeja tai tulosta peukaloitu.

Demokraateista puolestaan vajaa puolet pitäisi tulosta manipuloituna, jos Trump voittaisi. Seitsemän kymmenestä demokraatista kuitenkin hyväksyisi Trumpin voiton.

Trump on sanonut toistuvasti, että ensi kuussa pidettävien presidentinvaalien tulosta on peukaloitu ennalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme