Mainos
Mainos

Trump uskoo myös muiden jättävän EU:n – "brexit loistava asia"

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump kehui brexitiä ja pohjusti Yhdysvaltain kauppasopimusta Britannian kanssa Timesin ja Bildin myöhään sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa.

Trump antoi haastattelun poliitikkona ja Times -lehden kolumnistina toimivalle Michael Govelle, joka kampanjoi taannoin brexitin puolesta ja joka on toiminut Britannian oikeusministerinä. Haastattelussa oli mukana myös Bildin toimittaja.

Trump sanoi, että Yhdysvaltain ja Britannian välinen kauppasopimus olisi hyvä asia molemmille osapuolille.

Hän asetti tavoitteeksi, että Yhdysvaltojen ja Britannian välinen sopimus tehdään sekä nopeasti että huolella. Trump aikoo tavata Britannian pääministerin Theresa Mayn pian astuttuaan virkaan.

Mayn odotetaan tällä viikolla esittelevän suunnitelmansa EU-eron toteuttamiseksi.

Trump arvioi, että muut maat saattavat seurata Britannian esimerkkiä ja lähteä EU:sta. Trumpin mukaan Britannian kansanäänestyksen tulokseen vaikutti Euroopan pakolaistilanne.

Hän katsoo, että pakolaiskriisi katkaisi kamelin selän ja että pakolaisten tulo Eurooppaan voisi johtaa jopa EU:n hajoamiseen.

– Uskon, ettei EU:n koossa pitäminen tulee olemaan niin helppoa kuin jotkut ajattelevat, hän sanoi lehdille.

– Jos pakolaisten virtaaminen Euroopan eri osiin jatkuu, uskon, että on erittäin vaikeaa pitää se (EU) koossa, koska ihmiset ovat vihaisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme