Mainos
Mainos

Trump vaatii radikaaleja muutoksia USA:n turvaamiseksi – Clinton syyttää Trumpia Isisin auttamisesta

Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump ovat reagoineet toisistaan selvästi poikkeavilla tavoilla terrorihyökkäyksiin, jotka maassa koettiin viikonloppuna.

Demokraattisen puolueen Hillary Clinton peräänkuulutti malttia ja päättäväisyyttä. Hän palautti mieliin roolinsa Barack Obaman hallinnon ulkoministerinä iskussa, jolla surmattiin al-Qaidan johtaja Osama bin Laden.

Hillary Clinton sivalsi Donald Trumpia väittämällä, että tämän oikeistolainen retoriikka on auttanut äärijärjestö Isisiä sekä niitä, jotka haluavat tehdä terrorismin vastaisesta taistelusta sodan islaminuskoa vastaan.

Trump puolestaan vaati Yhdysvaltain turvaamiseksi radikaaleja muutoksia. Republikaanien ehdokas painotti, että maan on ryhdyttävä tiukemmaksi maahanmuuton ja terrorismin suhteen.

Trump pyrki myös vakuuttamaan amerikkalaiset siitä, että viikonlopun iskut olivat vääjäämätön seuraus Clintonin ja presidentti Barack Obaman hallinnon holtittomasta politiikasta terrorismin ja maahanmuuton ongelmissa.

Lauantaina Yhdysvalloissa tapahtui pommi-isku sekä New Yorkissa että New Jerseyssä. Samana päivänä maata järkytti myös joukkopuukotus Minnesotassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme