Mainos
Mainos

Trump vastaa petossyytteisiin kuun lopussa – ensimmäisenä valittuna presidenttinä historiassa

Donald Trumpista tulee marraskuun lopussa ensimmäinen valittu Yhdysvaltain presidentti, joka joutuu puolustamaan itseään petossyytteitä vastaan oikeudessa, kertoo Independent.

Yhdysvaltain valittu presidentti Donald Trump joutuu vastaamaan petossyytteisiin marraskuun lopussa.

Oikeudenkäynti koskee Trump University -projektia. Koulun entiset opiskelijat syyttävät Trumpia siitä, että hän on huijannut heidät maksamaan 35 000 dollaria "kiinteistösijoitussalaisuuksista."

Reutersin mukaan opiskelijat väittävät, että heille oli luvattu, että Trumpin itse valitsemat rakennuttajat kertoisivat aiheesta heille.

Trump kiistää syytökset. Hän ei sanojensa mukaan osallistunut juurikaan Trump Universityn hallinnointiin. 

Trump on myös syyttänyt tapauksen tuomaria Gonzalo Curielia puolueellisuudesta. Trump uskoo, että tuomioon saattaisivat vaikuttaa hänen vaalikampanjan aikaiset puheensa Meksikon ja Yhdysvaltain väliin rakennettavasta muurista.

Oikeudenkäynti alkaa marraskuun 28. päivä San Diegossa. 

Yhdysvaltain presidentti nauttii syytesuojasta, joka koskee presidentin virassa suoritettuja toimita. Yhdysvaltain korkeimman oikeuden mukaan se ei kuitenkaan koske valintaa edeltäneitä tekoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme