Mainos
Mainos

Trump vastasi Obaman kritiikkiin – "Hän on itse kamala presidentti"

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on vastannut presidentti Barack Obaman arvosteluun epäsopivuudestaan Valkoiseen taloon.

Yhdysvaltalaiskanava WJLA:n politiikan toimittajan haastattelussa Trump totesi, ettei välitä Obaman puheista. Obama käytti vahvoja ilmaisua puheessaan kutsuen Trumpia "epäsopivaksi" ja "valitettavan valmistautumattomaksi" toimimaan presidenttinä. Obaman mielestä republikaanien pitäisi joko sanoutua selvästi irti Trumpin puheista tai sitten tukea ja hyväksyä Trumpin lausunnot. 

Trump vastasi arvosteluun kutsumalla Obamaa historian huonoimmaksi presidentiksi.

– Hänhän on kamala presidentti. Hän todennäköisesti lopettaa maamme historian huonoimpana presidenttinä, Trump totesi haastattelussa. Hän twiittasi myöhemmin saman lauseen Twitteriin.

Lisäksi Donald Trumpilta kysyttiin reaktioita aiheuttamaan kohuun, jonka on kuvailtu aiheuttaneen varjon miehen presidentinvaalikampanjaan.

Kohu liittyy 12 vuotta sitten kuolleen yhdysvaltaissotilaan Humayun Khanin tapaukseen, missä Trump pilkkasi muslimivanhempia. Kuolleen sotilaan vanhemmat puhuivat demokraattien puoluekokouksessa ja arvostelivat Trumpia.

Puoluekokouksessa Khanin isä arvosteli Trumpia siitä, ettei tämä ole uhrannut mitään tai ketään. Trump vastasi saamaansa kritiikkiin uutistoimisto ABC Newsin haastattelussa ja arveli puolestaan, ettei sotasankarin äiti Ghazala Khan sanonut mitään, koska hänelle ei ole annettu lupaa puhua. 

Trump totesi Khan-kohuun liittyen, ettei kadu mitään lausuntojaan aiheesta.

– En kadu yhtään mitään. Sanoin mukavia asioita pojasta, mutta tietenkin minua lyödään lavalla kovaa. Se on vain pelin henki. En kadu mitään. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme