Mainos
Mainos

Trump vieraili tulvien koettelemassa Louisianassa – "Obama voisi jättää golfkentän ja tehdä samoin"

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on vieraillut tulvien koettelemassa Louisianassa. Vierailunsa yhteydessä Trump kritisoi presidentti Barack Obamaa siitä, että presidentti ei ole vielä käynyt Louisianassa.

Trumpin lisäksi useat eteläiset osavaltiot ovat kritisoineet Obamaa asiasta. Valkoinen talo on ilmoittanut, että Obama matkustaa Louisianaan ensi viikolla. Samalla Valkoisesta talosta sanottiin, että presidentti "ei halua sekaantua käynnissä oleviin pelastustöihin".

Louisianan kuvernööri on aikaisemmin ilmaissut, että hänen mielestään olisi parempi, jos Obama odottaisi hetken aikaa ennen kuin saapuu vierailulleen. Näin pelastusviranomaisia ei tarvitsisi siirtää pelastustehtävistä muihin tehtäviin.

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton osallistui keskusteluun julkaisemalla lausunnon, jossa sanottiin, että paras tapa toimia on korostaa lahjoitusten tarvetta.

– Juuri nyt pelastustoimet eivät kestä minkäänlaisia häiriötekijöitä, Clinton sanoi lausunnossa.

Viranomaisten mukaan historiallisissa tulvissa on vahingoittunut noin 40 000 taloa ja kuollut 13 ihmistä. Yli 86 000 ihmistä on hakenut liittovaltion tukea.

Tulvien kerrottiin torstaina hellittäneen. Ne alkoivat viime viikolla rankkasateiden myötä.

Trump mustille äänestäjille: Mitä menetettävää teillä on? 

Trump vieraili perjantaina paikallista aikaa Louisianan lisäksi myös Michiganissa, missä hän pyrki jälleen vetoamaan mustiin äänestäjiin.

– Mitä helvettiä teillä on menetettävää? Trump kysyi CNN:n mukaan.

– Elätte köyhyydessä, koulunne eivät ole hyviä, teillä ei ole töitä, 58 prosenttia nuorisostanne on ilman töitä, Trump luetteli.

Hänen mukaansa Clinton ja demokraatit ottavat mustat äänestäjät itsestäänselvyytenä. BBC kertoo Trumpin myös sanoneen, että Clinton tarjoaisi mieluummin töitä pakolaisille kuin työttömille nuorille mustille, joista on "tullut pakolaisia omassa maassaan".

Clinton vastasi Trumpin puheisiin Twitterissä sanomalla, että "tämä on niin tietämätöntä, että se on tyrmistyttävää".  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme