Mainos
Mainos

Trumpia ahdistelusta syyttäneet naiset vaativat presidenttiä tilille – kongressia pyydetty tutkimaan väitettyjä väärinkäytöksiä

Presidentti Donald Trumpia seksuaalisesta häirinnästä julkisuudessa syyttäneet naiset vaativat Yhdysvaltain kongressia tutkimaan väitettyjä ahdistelutapauksia. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Toistakymmentä naista on syyttänyt Trumpia seksuaalisesta häirinnästä. He ovat väittäneet presidentin muun muassa kourineen ja suudelleen heitä ilman suostumusta. Teot ovat naisten mukaan ajoittuneet aikaan ennen Trumpin valintaa Yhdysvaltain presidentiksi. 

Väitetyt ahdistelutapaukset ovat olleet otsikoissa jo aiemmin. Ne ovat nousseet pinnalle jälleen Yhdysvaltain elokuvateollisuuden ja politiikan ympärillä käydyn ahdistelukeskustelun yhteydessä.

Kolme Trumpia syyttäneistä naisista kertoi kokemuksistaan amerikkalaismedialle maanantaina. Yksi heistä, Rachel Crooks, vaati tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvaltain kongressi tarttuisi aiheeseen ja ryhtyisi selvittämään tapauksia.

Kiinteistöyhtiön vastaanottovirkailijana työskennellyt Crooks on kertonut Trumpin suudelleen häntä suulle ilman hänen suostumustaan vuonna 2005.

– Puolueettomasti tarkasteltuna, eikä siitä ole kysymystäkään, tällaisella (seksuaalisten väärinkäytösten) taustalla haaveet poliittisesta urasta olisi voinut heittää romukoppaan. Siitä huolimatta tuo mies on nyt presidenttimme, Crooks sanoi lehdistötilaisuudessa maanantaina CNN:n mukaan.

Trump on itse kiistänyt ahdistelusyytteet jyrkästi. Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Sanders kertoi aiemmin, että Valkoisen talon kanta aiheeseen on, että ahdistelusta kertoneet naiset valehtelevat.

Trump uhkasi vaalikampanjansa aikana haastaa valehtelijoiksi kutsumansa naiset oikeuteen vielä ennen vaalien päättymistä. Toistaiseksi hän ei ole kuitenkaan pitänyt lupaustaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme