Mainos
Mainos

USA:n kärkikaksikko jyrää: Clinton ja Trump voittoon kolmessa osavaltiossa

Paikkaa Yhdysvaltain presidenttikisassa tavoitteleva republikaanien Donald Trump on voittanut osavaltion esivaalin Floridassa, Pohjois-Carolinassa ja Illinoisissa, raportoivat yhdysvaltalaismediat.

Sen sijaan yhdysvaltalaismedioiden mukaan republikaanien John Kasich voitti Ohion esivaaleissa. Ohio on Kasichin kotiosavaltio. Voitto on hänelle ensimmäinen republikaanien esivaalitaistossa.

Floridassa Trump voitti republikaanikisan selvästi noin 45 prosentin kannatuksella. Toiseksi yltänyt floridalaissenaattori Marco Rubio sai vain hieman alle 28 prosenttia republikaanien äänistä. Isku on Rubiolle kova, sillä Florida on hänen kotiosavaltionsa.

Demokraattien Hillary Clinton on voittanut Floridassa, Ohiossa ja Pohjois-Carolinassa. Myös Clinton voitti vastaehdokkaansa Bernie Sandersin Floridassa selvästi, liki 70 prosentin kannatuksella.

Kannatusprosentit ovat alustavia, sillä ääntenlasku on yhä käynnissä.

Rubio kertoi luopuvansa republikaanien presidenttikilvasta. esivaalien tuloksen julkistamisen jälkeen pitämässään puheessa. Puheessaan Rubio sanoi, että on käynyt selväksi, ettei hän olisi tänä vuonna voittajapuolella Yhdysvaltain vaaleissa. Hän sanoi silti olevansa yhä optimistinen republikaanipuolueen mahdollisuuksien suhteen.

Rubio myös varoitti puheessaan pelkoihin ja ennakkoluuloihin vetoavasta kampanjoinnista, mitä pidettiin piikkiinä Trumpin suuntaan. Rubion mukaan tällainen kampanjointi luo politiikkaa, joka "jättää Amerikan rikkoutuneeseen tilaan, jossa ihmiset kirjaimellisesti vihaavat toisiaan".

Esivaaleja ja vaalikokouksia käydään tänään viidessä tärkeässä osavaltiossa eli Floridassa, Ohiossa, Illinoisissa, Missourissa ja Pohjois-Carolinassa. Kaikkia voittajia ei vielä ole pystytty julistamaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme