Mainos
Mainos

Trumpille ja Clintonille esivaalitappiot Wisconsinissa

Republikaanien Ted Cruz ja demokraattien Bernie Sanders ovat voittaneet puolueensa esivaalin Wisconsinissa, kertovat amerikkalaisviestinten ennusteet.

Cruz näyttää saavan noin puolet republikaanien äänistä, kun puolueen ehdokaskisaa johtava Donald Trump on jäämässä noin kolmasosan kannatukseen.  

Sandersin kannatus olisi puolestaan 57 ja demokraattien kisaa johtavan Hillary Clintonin 43 prosenttia. Ääntenlasku on vielä kesken.  

Ovensuukyselyjen perusteella Cruz ja Sanders olivat suosikit pohjoisen Wisconsinin osavaltion esivaalissa. Trump sanoi ennen äänestystä, että jos hän voittaa Wisconsinissa, peli on selvä. Cruz kuitenkin näytti ylivoimaisella voitollaan, että hän on tiukasti mukana kisassa.  

– Tämä on käännekohta, tämä on kutsuhuuto Wisconsinin ahkerilta miehiltä ja naisilta Yhdysvaltain kansalle, Cruz valoi uskoa kannattajiinsa Milwaukeessa.  

– Tämän tuloksen jälkeen luotan entistä enemmän siihen, että saamme taaksemme ehdokkuuteen tarvittavat valitsijamiehet.

Paljon kirittävää

Käytännössä Cruz on kuitenkin edelleen erittäin tukalassa tilanteessa. Hänen pitäisi voittaa puolelleen yli neljä viidennestä jäljellä olevien osavaltioiden valitsijamiehistä.  

Trumpin kampanja keskittyi sättimään Cruzia tuloksen selvittyä. Kampanja väitti koko republikaanien puoluekoneiston olevan Texasin senaattorin takana.

– Ted Cruz on sätkynukke, Troijan hevonen, jota puoluejohto käyttää hyväkseen, koska se haluaa varastaa ehdokkuuden herra Trumpilta, sanoi kampanja lausunnossaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme