Mainos
Mainos

Trumpilta tiukka ukaasi: Virkamiesten yhteydenpitoa toimittajiin ja järjestöihin suitsitaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto on käynnistänyt nopeasti hänen nimityksensä jälkeen muutokset, jotka tähtäävät virkamiesten vaientamiseen tai ainakin saamiseen parempaan kontrolliin. Tavoitteena on pitää byrokraattien antamat viestit samassa linjassa Valkoisen talon näkemysten kanssa.

Mediatietojen mukaan hallinto on rajoittamassa ympäristönsuojeluviraston, sisäministeriön ja maatalousministeriön viranomaisten oikeutta viestiä sosiaalisessa mediassa tai olla yhteydessä toimittajiin.

Sisäministeriön henkilökunta on saanut määräyksen lopettaa säännöllinen yhteydenpito "ulkopuolisiin" ryhmiin, ilmenee uutistoimisto AFP:n haltuunsa saamasta muistiosta.

Sisäministeriön työntekijät saivat samoin ohjeen ilmoittaa kaikki muun muassa ympäristöjärjestöiltä, teollisuudelta tai kongressilta tulevat yhteydenotot uuden presidentin keskushallinnolle. Esimerkiksi kongressin lähettämiin tiedusteluihin ei saa vastata ennen kuin Valkoisen talon edustaja on arvioinut asian. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme