Mainos
Mainos

Niin Trump kuin Venäjäkin kiistävät tienneensä kohutapaamisesta

Trumpin lakimies vakuuttaa, ettei Trump Jr. kertonut isälleen tapaavansa "Venäjän valtion lakimiehen"

Kohu Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksistä kirvoitti keskiviikkona lukuisat eri tahot kiistämään tienneensä mitään tapaamisesta, jonka Trumpin poika Donald Trump Jr. sopi vaalikampanjan aikana "Venäjän valtion lakimieheksi" nimitetyn Natalia Veselnitskajan kanssa.

Presidentti Trumpin asianajaja Jay Sekulow sanoi useissa televisiohaastatteluissa, että Trump ei tiennyt tapaamisesta mitään. Hän sanoi myös, että presidentti näki tapaamista käsittelevät sähköpostit vasta, kun Trump Jr. julkaisi ne tiistaina.

Sähköposteissa Trump Jr:lle tarjottiin tapaamista asianajajan kanssa. Asianajajalla luvattiin olevan demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Veselnitskajaa nimitettiin sähköpostissa "Venäjän valtion asianajajaksi", ja niissä sanottiin yksiselitteisesti, että tietojen tarjoaminen oli osa Venäjän ja sen hallinnon tukea Donald Trumpin vaalikampanjalle. Trump Jr. tarttui tarjoukseen hyvin innokkaasti.

Tapaamiseen Veselnitskajan kanssa osallistuivat Trump Jr:n lisäksi Trumpin vävy ja keskeinen poliittinen neuvonantaja Jared Kushner ja Trumpin kampanjapäällikkönä tuolloin toiminut Paul Manafort.

Kreml: Järjettömiä väitteitä

Myös Venäjän hallinto on kiistänyt kaikki yhteydet kohutapaamiseen.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov kiisti väitteet Venäjän hallinnon osallisuudesta jo toistamiseen keskiviikkona.

– Olemme jo sanoneet, että meillä ei ole minkäänlaista tietoa tästä asiasta. Emme ole koskaan olleet yhteydessä kyseiseen asianajajaan, joten meillä ei ole mitään sanottavaa. Meillä ei ole hänen kanssaan minkäänlaisia suhteita, Peskov sanoi AFP:n mukaan.

Kreml kiisti yhteydet Veselnitskajaan ensimmäisen kerran maanantaina.

Peskovin mukaan väitteet siitä, että Veselnitskaja työskentelisi Venäjän hallinnolle, ovat "sopimattomia ja järjettömiä".

Myös Veselnitskaja on kieltänyt työskennelleensä Venäjän hallinnolle.

Myös venäläispohatta kiistää

Osallisuutensa asiaan kiistää myös venäläinen kiinteistöpohatta Aras Agalarov, joka mainitaan yhdessä Trump Jr:n julkaisemassa sähköpostissa etunimeltä.

Agalarovin pop-laulajapoikaa Emin Agalarovia edustava brittiläinen musiikkituottaja Rob Goldstone kirjoittaa sähköpostissa Trump Jr:lle, että Venäjän valtakunnansyyttäjä olisi tavannut "Eminin isän Arasin" ja luvannut tarjota tämän kautta Trumpin kampanjalle Hillary Clintonin kannalta vahingollisia virallisia dokumentteja.

Hän kirjoittaa myös, että "Aras ja Emin" auttavat Venäjän hallintoa tukemaan Trumpin kampanjaa.

– Mielestäni tämä on jonkinlaista fiktiota. En tiedä, kuka keksii tällaista... En oikeasti edes tunne Rob Goldstonea hyvin, kommentoi Agalarov asiaa venäläiselle radioasemalle AFP:n mukaan.

– Mitä tekemistä Hillary Clintonilla on minkään kanssa? En tiedä, Agalarov jatkoi.

Agalarovin perhe teki Trumpien kanssa yhteistyötä vuonna 2013, kun Donald Trump toi Miss Universum -kisat Moskovaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme