Mainos
Mainos

Trumpin haikailema verouudistus etenee – kongressin ylä- ja alahuone yrittävät löytää sovun

Yhdysvalloissa senaatti on päättänyt aloittaa neuvottelut kongressin alahuoneen eli edustajainhuoneen kanssa verolakiuudistuksen toteuttamisesta.

Molemmat kongressin kamarit ovat hyväksyneet omat versionsa presidentti Trumpin haikailemasta suuresta verouudistuksesta. Seuraavaksi edustajainhuoneen ja senaatin täytyy laatia laista yhteinen versio, jotta uudistus voitaisiin toteuttaa käytännössä.

Yhdysvalloissa suurin osa laeista vaatii yhteneväisen lakiesityksen hyväksymisen sekä senaatissa että edustajainhuoneessa. Republikaanien johto toivoo, että lait saataisiin hyväksyttyä presidentin allekirjoitettaviksi vuoden loppuun mennessä.

Verouudistus leikkaisi merkittävästi sekä yritysten että kotitalouksien verotusta. Etenkin demokraatit ovat kritisoineet hanketta. Veropakettia on haukuttu muun muassa ökyrikkaitten ja jättiyritysten suosimisesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme