Mainos
Mainos

Trumpin kannattajat MTV:lle: Trumpin vuosi on ollut erinomainen – protestoijat on maksettu kadulle

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen palasi samaan pennsylvanialaiseen pikkukaupunkiin, missä hän tapasi Donald Trumpin kannattajia vuosi sitten. Virkaanastujaisten alla kannattajat odottivat Trumpin ensimmäistä vuotta jännityksellä, nyt tunnelma on iloisen helpottunut.

Tiet ovat paikoin kuoppaisia Pennsylvanian syrjäseuduilla. Kampanja-aikana Trump lupasi korjata Yhdysvaltain infrastruktuurin, mutta teot ovat olleet puheita pienempiä. Kannattajilla on tälle kuitenkin selitys.

– Se vie aikaa! Ei hän kaikkea kerralla ehdi, sanoo Larry Hallett MTV Uutisille East Bangorin pikkukaupungissa.

Hallett nauttii aamupalaa paikallisessa ravintolassa muiden Trumpin tukijoiden kanssa joka aamu. Lähes koko kylä kääntyikin viime vaaleissa demokraateilta republikaaneille eikä katumuksesta ole merkkejä.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten Trump on toiminut. En tunne ketään paikallista, jolla olisi jotain valittamista hänestä. Ainoastaan oppositio ja media aiheuttavat ongelmia koko ajan.

Trumpin poikkeuksellisen alhaiset kannatusluvut eivät tukijoita huoleta.

– Mielipidemittaukset eivät näyttäneet vaaleissakaan, että hän voittaisi, mutta hän voitti, sanoo Joan Hallett ja ottaa hörpyn kahvistaan.

Trumpin lähipiirin mahdolliset Venäjä-kytkökset ei keskusteluissa huoleta. Enemmänkin puhetta riittää siitä, kuinka Trump laittaa demokraateille ja medialle kampoihin. Kannattajista koko Venäjä-tutkinta voitaisiin lopettaa.

– Vuosien tutkinta! Minusta se on naurettavaa ja rahan haaskaamista, Larry sanoo.

Keskusteluissa enemmän antisemitistisiä piireitä

Ravintolan äänimaailmaa lisää nurkassa pauhaava Fox News -uutiskanava. Foxin lisäksi tukijat lukevat oikeistolaisia sivustoja kuten Breitbartin uutisia.

Keskusteluissa jatkuvat salaliittoteoriat Hillary Clintonista, mutta paikoin kuuluu myös antisemitistisiä piirteitä. Esimerkiksi tukijat uskovat yhä vakuuttuneemmin, että juutalainen miljardööri George Soros olisi maksanut eri puolella Yhdysvaltoja kuukausittain protestoiville mielenosoittajille. Soros on juutalainen, demokraatti ja yksi maailman rikkaimmista ihmisistä.

– Uskon, että ihmisiä lahjotaan osallistumaan mielenosoituksiin. (George) Sorosilla on varmasti sormensa pelissä, vakuuttaa Joan.

Kannattajista puheet Trumpin rasistisuudesta ovat hölynpölyä.

– Hän sanoo kuten asiat ovat! Minulla on afroamerikkalaisia tuttavia ja ennen vanhaan käytettiin sanaa “neekeri” eikä kukaan loukkaantunut, Larry sanoo.

“Lopeta twiittaminen”

Trumpin persläpikommentit Afrikan maista ja Haitista huvittavat.

– Ne ovat aina olleet kehitysmaita, joten ehkä hän tarkoitti sitä, sanoo Jack Fassnacht.

Ainoa minkä kannattajat vaihtaisivat olisi Trumpin Twitter-käyttäytyminen.

– Lopeta twiittaminen! Se ei ole presidentillistä. Toisaalta onhan se viihdyttävää ja luulen, että hän tekee sitä harhauttaakseen mediaa oikeilta asioita, Fassnacht lisää ja jatkaa lumitöitä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme