Mainos
Mainos

Trumpin kannattajat MTV:lle: Uutistoimittajat voisivat tukkia suunsa ja uskoa, mitä Trump sanoo

Presidentti Donald Trumpin kannattajat suhtautuvat myönteisesti neuvonantaja Steve Bannonin potkuihin. MTV Uutisten tapaamien Trumpin tukijoiden mielestä Valkoisen talon jatkuvat henkilöstövaihdokset kertovat siitä, että avustajat tekevät työnsä huonosti, Trump hyvin. Kannattajista median pitäisi uskoa, mitä Trump sanoo ja vaieta hetkeksi.

Kentuckylaiset kaverukset jaksavat puhua tupakan verran politiikkaa. Sen vuoksi he polttavatkin paljon.

– Trump tekee aika hyvää työtä, kun ottaa huomioon keiden kanssa hän joutuu työskentelemään. Kabinetti vaihtuu, mutta Trump pysyy, sanoo Trumpin tukija Mike Chapman ja vetää henkoset.

Kannattajien huolena ei ole Trumpin antamien potkujen määrä, vaan lisääntyvä vastustus Trumpin Charlottesvillen lausuntojen jälkeen. Trump vertasi juutalaisvastaisia uusnatseja ja rasismin vastaista ryhmää toisiinsa, mistä hän on saanut arvostelua niin Yhdysvaltain entisiltä presidenteiltä kuin ulkomaisilta johtajilta.

– Trumpin oma puolue (republikaanit) on kääntynyt häntä vastaan, joten en tiedä mitä tulee tapahtumaan, Chapman pohtii.

Tukijat antavat journalisteille ohjeita

Trumpin kannattajat eivät usko, että Bannonin potkut vähentävät Valkoisen talon kansallismielisyyttä. Kaverukset tuntuvat omaksuneen yhä vahvemmin myös Trumpin näkemyksen vapaasta lehdistöstä.

– Uutistoimittajat voisivat tukkia suunsa hetkeksi. Antakaa hänen tehdä työnsä, te sotkette aina kaiken. Jos saatte Trumpilta vastauksen, tyytykää siihen, älkääkä heti menkö kyselemään mitä muut ajattelevat, Chapman sanoo.

Trumpin odotetaan näyttävän voimansa Pohjois-Korean suhteen

Pohjois-Korean johtajalle kaverukset vastaisivat sodalla.

– On vain yksi keino pysäyttää Kim Jong-un. Vastata hänelle samalla millä hän kaiken aloitti. Hän ei saa vain pelata. Jos laukoo pommeja, me vastaamme.

– Tarkoitatko sotaa?

– Kyllä! Sen sijaan, että sota kestäisi sata päivää, se olisi ohi yhdessä päivässä.

– Olen hänen kanssaan ehdottomasti samaa mieltä. Jos he haluavat sotaa, niin sinne vaan ja loppuun asti, lisää Mike Sturgill ja vetää viimeiset savut filtteriin asti.

"Synnyimme kaikki hyvinä ihmisinä"

Kaikki eivät kuitenkaan kiihkoiluun suostu. Puun alla kuistillaan istuu veteraani James Gibbs. Gibbs antaa koiranpentunsa syödä ruuantähteet paidaltaan ja muistuttaa, että Trumpin tukijoiden ja vastustajien pitäisi yrittää ymmärtää toisiaan.

– Synnyimme kaikki tänne hyvinä ihmisinä, emme pahoina, Gibbs sanoo.

Voimistuvaa äärioikeistoa ja valkoisen ylivallan kannattajia Gibbs ei hyväksy, mutta rauhoittaisi hän myös joidenkin vastamielenosoittajien käyttäytymistä.

– Jos emme päästä pahuutta ajatuksiimme, se ei voi satuttaa sydäntämme. Jos elämme avomielin ja -sydämin, elämä tulee olemaan hienoa aina, Gibbs sanoo ja silittää kylläistä koiraansa korvan takaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme