Mainos
Mainos

Trumpin keskeinen neuvonantaja: CNN ei ole valeuutiskanava

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin keskeinen neuvonantaja Kellyanne Conway sanoo, että CNN ei ole valeuutisten kanava. Conway kommentoi asiaa CNN:n haastattelussa.

Trump sitä vastoin on leimannut toistuvasti CNN:n uutiset valheiksi. Presidentti myös muun muassa kieltäytyi antamasta lehdistötilaisuudessa CNN:lle kysymysvuoroa.

Conway sanoi, ettei hän usko CNN:n tekevän valeuutisia. Conwayn mukaan kaikkialla lehdistössä, tv:ssä ja radiossa julkaistaan uutisia, joita ei ole kunnolla tarkistettu ja jotka ajoittain perustuvat valheisiin.

Trump on taas aiemmin sanonut olevansa "sodassa" median kanssa ja haukkunut toimittajat "epärehellisimmiksi ihmisiksi maan päällä". Valkoisen talon neuvonantajan Stephen Bannonin näkemyksen mukaan Yhdysvaltain mediaa voisi kuvailla "oppositiopuolueeksi". Trump yhtyi myöhemmin Bannonin näkemykseen.

Eilen Valkoinen talo julkaisi listan terrori-iskun, joista media on uutisoinut "liian vähän". Lista julkaistiin sen jälkeen, kun Trump oli sanonut, ettei "epärehellinen media" halua raportoida kaikista iskuista. Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer pyrki myöhemmin lieventämään presidentin kommenttia ja antoi ymmärtää presidentin tarkoittaneen, että iskuista uutisoitiin liian vähän.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme