Mainos
Mainos

Trumpin mukaan Yhdysvaltain ja Intian suhteet eivät ikinä ole olleet vahvemmat

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Washingtonin ja New Delhin väliset suhteet eivät ikinä ole olleet vahvemmat ja paremmat.

Trump kommentoi asiaa tavattuaan Intian pääministerin Narendra Modin Washingtonissa.

Modi puolestaan sanoi Valkoisen talon ruusupuutarhassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvallat on Intian ensisijainen kumppani maan nopeassa sosiaalisessa ja taloudellisessa muutoksessa.

Modi myös sanoi, että Intia ja Yhdysvallat haluavat viedä strategisen kumppanuutensa uudelle tasolle. Lisäksi hän sanoi, ettei näe mitään syytä, miksi maiden pitäisi olla kilpailijoita. Ennen maiden välisten suhteiden ylistämistä Modi myös otti Trumpin karhunhalaukseen lehdistön edessä.

Trump kommentoi lehdistötilaisuudessa myös Pohjois-Koreaa. Hänen mukaansa Pohjois-Korean ydin- ja ohjusohjelman luoma uhka on "käsiteltävä nopeasti". Trumpin mukaan Pohjois-Korea aiheuttaa valtavia ongelmia.

Trump on nostanut Pohjois-Korean aseohjelman pysäyttämisen Yhdysvaltain ulkopoliittisten tavoitteiden kärkeen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme