Mainos
Mainos

Trumpin opetusministerin puheista kohu: Puolusti aseenkanto-oikeutta kouluissa vedoten karhuihin

Senaatin kuulemisessa keskusteltiin tällä kertaa Yhdysvaltain tulevan opetusministerin kanssa.

Presidentti Donald Trump valitsi hallintonsa opetusministeriksi 59-vuotiaan Betsy DeVosin. Senaatin kuulemisessa DeVos nostatti kuitenkin paikalla olleiden kulmakarvoja kieltäytymällä sanomasta, että kouluihin ei saisi tuoda aseita, kertoo ABC News.

Uutiskanava CNN:n mukaan Connecticutin osavaltion senaattori Chris Murphy vaati DeVosilta suoraa vastausta, mutta tämä nosti esiin erikoisen tarinan, jonka oli kuullut toiselta senaattorilta. Jutun mukaan Wyomingin osavaltiossa olisi aitojen ympäröimä koulu harmaakarhujen varalta.

– Viittaan senaattori Enziin ja Wyomingissa sijaitsevaan kouluun, josta hän puhui. Luulen, että ehkä siellä on aseita koulussa suojana mahdollisia harmaakarhuja vastaan, DeVos vastasi CNN:n mukaan saaden osan yleisöstä tyrskähtelemään nauruun.

DeVos haluaisikin jättää kouluja koskevan asekysymyksen osavaltioiden ratkaistavaksi. Hän sanoi myös, että tukee presidentti Trumpia, mikäli tämä aikoisi kieltää koulujen niin kutsutut aseettomat alueet.

Senaatin kuulemisessa DeVos osoitti myös, ettei hänen tietämyksensä Yhdysvaltain lainsäädännöstä ole täysin ajan tasalla. Hän ilmoitti LA Timesin mukaan, että vammaisten lasten koulutuksen suhteen päätösvalta tulisi olla osavaltiolla. Liikunta- ja kehitysvammaisten lasten opetuksesta on kuitenkin säädetty jo liittovaltion laissa. Lehti vaatii jopa, ettei DeVosia tulisi hyväksyä ministerinvirkaan epämääräisten kommenttiensa takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme