Mainos
Mainos

Trumpin vanhin poika tänään komitea kuultavana – tapaaminen suljettujen ovien takana

Yhdysvaltain presidentin vanhin poika Donald Trump junioria on tänään kuultu Yhdysvaltain kongressissa Venäjä-tutkinnan tiimoilta.

Trumpin poika saapui aamulla paikallista aikaa tapaamaan edustajainhuoneen tiedustelukomitean jäseniä.

Komitea on yksi kolmesta kongressin komiteasta, jotka tutkivat Venäjän mahdollista sekaantumista USA:n presidentinvaaleihin.

Tapaaminen pidettiin suljettujen ovien takana. Syyskuussa Trumpin poika oli jo senaatin komitean edessä. Myös toinen senaatin komitea on ilmaissut haluavansa keskustella Trump Juniorin kanssa.

Kongressin jäsenet haluavat kuulla erityisesti, mistä asioista Trumpin poika keskusteli venäläisen asianajajan kanssa kesällä 2016. Trump Junior tapasi asianajajan Trump Towerissa New Yorkissa.

Trumpin poika on aiemmin kertonut, että hän oli toivonut saavansa venäläiseltä tietoja demokraattien presidenttiehdokkaasta Hillary Clintonista.

Trump Junior on isänsä tapaan kiistänyt, että venäläiset olisivat päässeet sekaantumaan presidentinvaaleihin, vaikka USA:n tiedusteluviranomaiset näin väittävät.

Kongressin komiteoiden ohella Trumpin kampanjan Venäjä yhteyksiä selvittää oikeusministeriön erikoissyyttäjä Robert Mueller.

Muellerin tutkinnan tiimoilta on nostettu jo ensimmäiset syytteet. Esimerkiksi Trumpin entistä neuvonantajaa Michael Flynniä syytetään valehtelusta liittovaltion poliisille FBI:lle. Myös Trumpin vaalikampanjaa hetken aikaa johtanutta Paul Manafortia sekä hänen liikekumppaniaan vastaan on nostettu syytteet.

Lisäksi Trumpin kampanjassa neuvonantajana toiminut George Papadopoulos tunnusti lokakuussa valehdelleensa FBI:lle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme