Mainos
Mainos

Trumpin vastaiseksi symboliksi kuvailtu New Yorkin demokraattipormestari de Blasio äänestettiin uudelle kaudelle

Yhdysvaltain suurimman kaupungin New Yorkin pormestariksi on valittu uudestaan demokraattien Bill de Blasio, kertoo yhdysvaltalaismedia.

Pormestarin paikasta kilpailivat myös republikaanien Nicole Malliotakis ja libertaarien Bo Dietl, mutta de Blasio oli selvästi vaalin suosituin.

Pormestarinvaalin voitto tuskin irtosi vain de Blasion henkilökohtaisella karismalla. Demokraatti de Blasiosta on ehtinyt muodostua New Yorkissa epäsuositun republikaanipresidentti Donald Trumpin vastustamisen symboli.

Virginian tiukka kuvernöörikisa päättyi demokraattivoittoon

Demokraateille menee myös Virginian osavaltion kuvernööripaikka. NBC Newsin mukaan demokraattien Ralph Northamn vei voiton republikaanien Ed Gillespiestä.

Kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia, Northam oli kerännyt äänistä 54 prosenttia. Hänen vastustajansa äänisaalis oli 45 prosenttia.

Osavaltion kuvernöörikisasta ennustettiin tiukkaa. Molemmat puolueet käyttivät miljoonia dollareita vaalikampanjoihin osavaltiossa, NBC News kertoo. Uutiskanavan mukaan vaaleja pidetään ensimmäisenä merkittävänä puolueiden kannatuksen mittauksena sitten Trumpin vaalivoiton presidenttikisassa.

New Yorkin pormestarivaalin ja Virginian kuvernöörivaalin lisäksi yhdysvaltalaiset äänestivät kuvernööristä New Jerseyssä. Myös New Jerseyhyn on ennakoitu demokraattivoittoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme