Mainos
Mainos

Trumpin vastaus kysymykseen salakuuntelusta sai Merkelin pyörittelemään silmiään: "Ehkä meillä on jotain yhteistä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei kyennyt pysymään täysin asialinjalla yhteisessä tiedotustilaisuudessaan Saksan Angela Merkelin kanssa.

Trumpilta kysyttiin tilaisuudessa odotetusti hänen väitteistään, joiden mukaan presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut Trumpia Britannian avustuksella. Valkoinen talo on pyytänyt Trumpin puheita jo epävirallisesti anteeksi, mutta Trump pysyi kannassaan.

– Ehkä meillä on (Merkelin) kanssa jotain yhteistä, kenties, Trump vastasi ja sai toimittajakunnan repeämään nauruun.

Merkelin ilme CNN:n videolla on näkemisen arvoinen.

Trump viittaa syksyllä 2013 paljastuneeseen skandaaliin, joiden mukaan turvallisuusvirasto NSA kuunteli Merkelin normaalia kännykkää että virallisiin viesteihin tarkoitettua, raskaasti suojattua matkapuhelinta. Ainoastaan liittokanslerin viraston suojattu tavallinen puhelinlinja oli NSA:n ulottumattomissa. Puhelujen tallentamisen lisäksi NSA:n arkistoihin päätyivät myös kaikki liittokanslerin tekstiviestit.

Saksalainen Bild am Sonntag -lehti kertoi tuolloin omiin nimettömiin amerikkalaislähteisiinsä vedoten, että Obama tiesi Merkelin salakuuntelusta, mutta antoi sen jatkua.

Trump keskittyi infossa myös haukkumaan Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmä Obamacarea, ja mahtuipa vastauksiin yksi puhdas freudilainen lipsauskin.

– Olemme erittäin voimakas yritys... ööh, valtio, Trump korjasi nopeasti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme