Mainos
Mainos

Trumpin vävy Jared Kushner presidentin neuvonantajaksi – nimityksen tiellä juridisia mutkia

Presidentin virkavalan ensi viikolla vannova Donald Trump on vahvistanut, että hänen vävynsä Jared Kushner on nousemassa presidentin vanhemmaksi neuvonantajaksi. Trump kertoi asiasta tiedotteessa. 

– Jared on ollut valtava voimavara ja luotettava neuvonantaja koko vaalikampanjan ajan, Trump perusteli.  

Tiistaina 36 vuotta täyttävällä Kushnerilla oli merkittävä rooli Trumpin vaalikampanjan aikana, ja hänen asemastaan Trumpin hallinnossa on spekuloitu ahkerasti. 

Kushner on naimisissa Trumpin Ivanka-tyttären kanssa. 

Demokraatit vaativat nimityksen arviointia 

Kushnerin nimityksen tiellä on kerrottu olevan juridisia mutkia, joita hänen asianajajansa mukaan selvitellään. Pohdittu on muun muassa sitä, loukkaako vävyn nimittäminen neuvonantajaksi nepotismin kieltävää lakia. Laki säädettiin, kun John F. Kennedy nimitti veljensä Robert Kennedyn oikeusministeriksi. Trumpin avustajien mukaan kielto ei koskisi Valkoisen talon nimityksiä. 

Demokraatit vaativatkin pian Trumpin tiedotteen julkaisun jälkeen, että nimityksen laillisuus tutkitaan. BBC:n mukaan demokraatit viittasivat juuri nepotismia koskevaan lakiin ja mahdollisiin ristiriitoihin.  

Trumpin siirtymäajan tiimin mukaan Kushner luopuu palkastaan toimiessaan presidentin neuvonantajana. Kushnerin asianajajan mukaan hän luopuu myös paikastaan Kushner Companiesin toimitusjohtajana. 

Talouslehti Forbes on arvioinut, että Kushnerin ja tämän vanhempien sekä veljen omaisuus on yhteensä noin 1,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria. 

Katso alta uutisjuttu Trumpin aiemmista nimityksistä:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme