Mainos
Mainos

Trumpit vierailivat Texasin tuhoalueilla: Presidentti vaikuttui kuulijoidensa määrästä, puoliso asukkaiden sitkeydestä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vieraillut yhdessä puolisonsa Melania Trumpin kanssa Texasin tulvatuhoalueilla Corpus Christissä ja Austinissa. Pari on tavannut paikallishallintoa, pelastushenkilökuntaa sekä alueen asukkaita. Harvey-hurrikaani on ensimmäinen suuri Yhdysvaltoihin iskenyt luonnonmullistus, jonka kanssa Trump joutuu tekemisiin presidentinvirassa.

Trump vakuutti vierailullaan, että pelastustyöt hoidetaan "paremmin kuin koskaan ennen". Hän myös kiitteli paikallishallintoa sekä pelastustyöntekijöitä näiden tekemästä työstä.

Corpus Christissä Trumpin kerrotaan ihastelleen myös paikalle saapuneen yleisön kokoa.

– Mikä osanottajamäärä, Trump totesi mediatietojen mukaan.

Louisiana odottaa Harveyn iskua

Harvey-myrskyn uhkaamaan Louisianaan presidentti Trumpin on määrä matkustaa lauantaina. Harvey-myrskyn on arvioitu saapuvan Louisianaan viimeistään aikaisin keskiviikkona paikallista aikaa. Alueella on jo noussut paikallisia tulvia.

Kaikkiaan 1,7 miljoonaa ihmistä on tässä vaiheessa määrätty evakuoitumaan Harveyn aiheuttamien tulvien tieltä. Tulvavesien noustessa myös evakkoon määrättävien määrän odotetaan nousevan.

Yhdysvaltain Punaisen Ristin mukaan eteläisessä Texasissa 17 000 ihmistä on hätämajoituksissa. He joutuvat järjestön mukaan pysymään hätämajoituksissa jopa kuukausia.

Pahoin tulvineessa Houstonin kaupungissa ainakin 3 400 ihmistä on pelastettu tulvavesien keskeltä, kertoo alueen poliisi.

Useita ihmisiä on kuollut tulvissa, mutta kuolonuhrien määrä tarkentuu vasta tulvatilanteen hellittäessä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme