Mainos
Mainos

TS: Häkkikanan munat terveellisempiä kuin vapaan?

Häkkikanojen munat voivat olla terveellisempiä kuin vapaan kanan munat.

Tätä mieltä ovat ainakin tutkijat, jotka ovat analysoineet dioksiinipitoisuuksia taiwanilaisilta maatiloilta ja marketeilta hankituista munista.

Turun Sanomien mukaan tutkijat ovat havainneet, että Taiwanissa vapaan kanan munissa on ainakin viisinkertainen määrä epäpuhtauksia kuin häkkikanaloiden munissa.

Dioksiinit ovat ympäristömyrkkyjä, jotka ovat syntyneet jätteenpolton sivutuotteina. Ne voivat aiheuttaa ihmisille esimerkiksi syöpää sekä lisääntymiseen ja kehitykseen liittyviä ongelmia.

Vapaan kanan munien on oletettu olevan terveysarvoltaan häkkikanaloista tulevia munia parempia. Ne myös maksavat enemmän.

Kananmunien dioksiinipitoisuuksia on tutkittu myös EU-maissa. Kahdeksassa maassa toteutetun tutkimuksen mukaan pitoisuudet olivat suuremmat vapaan kanan kuin häkkikanojen munissa. Suomessa dioksiinipitoisuudet ovat verrattain pieniä.

Tutkimustulokset julkaistiin kesäkuun puolivälissä ilmestyneessä American Chemical Societyn julkaisussa Journal of Agricultural and Food Chemistry.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme