Mainos
Mainos

Tšekkipääministeri kiroili Mandelan hautajaisia - mikrofoni olikin päällä

Tšekin pääministeri Jiri Rusnok on joutunut pyytämään anteeksi rumaa kielenkäyttöään, joka päätyi vahingossa julkisuuteen Tšekin yleisradioyhtiön kautta.

Yleisradio oli kuvaamassa perjantaina parlamentin istuntoa, kun pääministerin ja puolustusministerin kahdenkeskiseksi rupatteluksi tarkoitettu sananvaihto tallentui mikrofonin kautta nauhalle.

Puolustusministeri Vlastimil Picek muistutti pääministeri Rusnokia siitä, että tämän pitäisi todennäköisesti edustaa Tšekkiä Mandelan hautajaisissa, koska presidentin polvivamma esti tämän matkan Etelä-Afrikkaan.

Rusnok reagoi ensin kiroilemalla, jonka jälkeen hän totesi:

- Kammoksuttaa, että minun pitää lähteä sinne.

Pääministeri valitti lisäksi, että tällä oli muitakin tärkeitä menoja, kuten sovitut lounas- ja illallistapaamiset. Rusnok totesi myös, että matkasta tulisi aivan liian pitkäkestoinen, kirjoittaa The Daily Mail.

Pääministerin kommentit nousivat nopeasti ykkösuutisaiheeksi maan mediassa.  Rusnok lähetti kohun alettua tiedotteen julkisuuteen:

- Pyydän anteeksi sanojani. Niitä ei pitäisi käyttää sellaisessa yhteydessä, missä puhutaan Nelson Mandelan kuolemasta.

Rusnok selitti lausuntoaan sillä, että hänen oli vaikeaa löytää aikaa odottamattomaan vierailuun keskellä joulukuun kiireitä.

Pääministeri lisäksi vakuutti, että hän tulee edustamaan Tšekkiä Mandelan hautajaisissa 15. joulukuuta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme