Mainos
Mainos

Tshadin tilanne kireä - suomalaisjoukot mukana ainakin kevääseen

Valtataistelu keskiafrikkalaisessa Tshadissa on kärjistynyt. Presidentti Idriss Deby syyttää Sudania ja EU:n rauhanturvajoukkoja kapinallisten tukemisesta ja lisää pelkoja EU:n historian suurimman rauhanturvaoperaation lopettamisesta.

Kapinalliset ovat vallanneet tänäänkin merkittäviä alueita ja ovat lähestymässä pääkapunkia N´Djemenaa, jonka hallituksen joukot ovat sulkeneet.

Tshadissa on tällä hetkellä 60 suomalaista rauhanturvasotilasta ja uusia koulutetaan parhaillaan Porin prikaatissa Säkylässä.

- Tilanne ennen kaikkea siviilien ja pakolaisten kannalta on sellainen, että kyllä kansainvälisellä yhteisöllä on vastuuta, sanoo puolustusministeri Jyri Häkämies.

- Olemme tehneet päätöksen, että olemme mukana EU-operaatiossa ensi vuoden maaliskuuhun. Sitten katsotaan, kenen lipun alla operaatio jatkuu ja mikä on Suomen panos, Häkämies sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme