Mainos
Mainos

Tshekin demarit myönsivät vaalitappionsa

Tshekki on saamassa oikeistolaisen hallituksen, joka ajaa ankaria säästöjä. Keskusta-oikeistolaiset puolueet saivat viikonlopun vaaleissa enemmistön parlamenttiin, vaikka sosiaalidemokraatit keräsivät eniten ääniä.

-Kansa on valinnut tasavallan suunnan. Ja se näyttää olevan toinen kuin mitä sosiaalidemokraatit ovat tarjonneet, demarijohtaja Jiri Paroubek myönsi lauantaina.

Vasemmistopuolueet lupasivat kampanjoissaan nostaa rikkaiden veroja ja kasvattaa sosiaalimenoja, kun taas oikeisto varoitti niiden vievän konkurssiin.

Alustavien tulosten mukaan sosiaalidemokraatit saivat 23 prosenttia äänistä ja kommunistit 12 prosenttia. Kolmen oikeistopuolueen äänisaalis oli yhteensä noin 45 prosenttia.

- Jos tulokset vahvistuvat, meillä on tilaisuus muodostaa taloudellisesti vastuullinen koalitio. Sellaista koalitiota tarvitaan nyt vaikeina aikoina, oikeistojohtaja Petr Necas iloitsi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme