Mainos
Mainos

Tshekin senaatti hyväksyi Nato-jäsenyyden

Tshekin parlamentin ylähuone eli senaatti hyväksyi tänään äänin 64-3 maan liittymiseen Natoon. Parlamentin alahuone äänesti Nato-jäsenyyden puolesta jo aiemmin tässä kuussa.

Lähes kaikki tshekkiläiset puolueet kannattavan maan liittymistä läntiseen puolustusliittoon. Liittymistä vastaan ovat ainoastaan kommunistit ja äärioikeisto. Mielipidetiedustelujen mukaan maan kansalaisista noin 60 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä.

Tshekki, Puola ja Unkari on kutsuttu Naton jäseniksi alkaen vuodesta 1999. Ennen kuin liittymissopimukset voidaan allekirjoittaa, on Naton kaikkien 16 jäsenmaan parlamenttien kuitenkin hyväksyttävä puolustusliiton laajentuminen entisiin Varsovan liiton maihin. Kanadan, Saksan, Tanskan ja Norjan parlamentit ovat jo hyväksyneet uudet jäsenmaat. Yhdysvaltain senaatin on määrä jatkaa keskustelua laajentumisesta tänään ja mahdollisesti myös äänestää asiasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme