Mainos
Mainos

Tshekkipresidentti kohautti taas: Heilutteli toimittajille "omistettua" leikkipyssyä tiedotustilaisuudessa

Tshekin tasavallan presidentti on aiheuttanut kohun heiluttelemalla toimittajille "omistettua" leikkipyssyä tiedotustilaisuudessa. Tapauksesta kertoo muun muassa verkkolehti The Independent.

Kyseenalainen omistuskirjoitus oli kirjailtu puisen leikkiaseen kylkeen.

Presidentti Milos Zemanin tempaus on kuohuttanut etenkin huonosta ajoituksestaan johtuen. Tutkiva toimittaja ja Panaman paperit -työryhmää johtanut Daphne Caruana Galizia murhattiin autopommilla viime viikolla Maltalla.

Zeman on aiemminkin hyökännyt tiedotusvälineiden kimppuun nimittämällä toimittajia muun muassa ulosteeksi ja hyeenoiksi. Toukokuussa hän vitsaili Venäjän presidentti Vladimir Putinille, että osa tilaisuudessa olleista toimittajista tulisi ”likvidoida”, Independent kertoo.

Verkkolehden mukaan Zeman on tullut tunnetuksi kyseenalaisista lausunnoistaan myös muissa asioissa. Hän on muun muassa esittänyt, että kasvissyöjät ja absolutistit tulisi tappaa sekä kehottanut tsekkiläisiä varautumaan muslimien suorittamaa ”supreholokaustia” varten hankkimalla aseita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme