Mainos
Mainos

Tshernomyrdin rauhoittelee venäläisiä

Virkaatekevä pääministeri Viktor Tshernomyrdin kehottaa venäläisiä rauhallisuuteen maan talousmyllerryksessä ja vakuuttaa sekä heidän talletustensa että ruplan olevan turvassa.

-Ottaen huomioon kansalaisten huolen säästöistään, olemme päättäneet taata täysin yksityisten kansalaisten talletukset, Tshernomyrdin sanoi televisiossa.
-Haluan edelleen sanoa liikepankkien tallettajille: 'Älkää huolehtiko. Te saatte talletuksenne. Teidän etuihinne ei kajota', hän vakuutteli.

Viikonvaihteessa oppositiojohtajien kanssa neuvotteleva Tshernomyrdin lupasi maansa rahayksikön pysyvän tulevaisuudessa vapaasti vaihdettavana. Venäjän keskuspankki jäädytti keskiviikkona ruplan vaihtokurssit sen jälkeen, kun sairasteleva valuutta alkoi pudota suhteessa dollariin ja Saksan markkaan.

Jotkut venäläiset ovat asettuneet jonoihin pankkien ulkopuolelle siinä pelossa, että devalvaatio haihduttaa heidän säästönsä taivaan tuuliin. Lisäksi pankit ovat varoittaneet siitä, että maan jo liitoksissaan natiseva pankkisektori on romahduksen partaalla. Tshernomyrdin kuitenkin vakuutteli kansakunnalle, että tilanne on hallinnassa. Hän sanoi, ettei hänen hallituksellaan ole suunnitelmissa sulkea valuutanvaihtotoimistoja. Sellainen toimenpide synnyttäisi hänen mukaansa mustan pörssin, johon verottaja ei pääsisi käsiksi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme