Mainos
Mainos

Tshernomyrdin: Sopimus Naton kanssa toukokuun lopulla

Venäjän ja Naton välinen perussopimus voidaan allekirjoittaa toukokuun lopulla. Näin sanoi Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin Prahassa. Samalla hän toisti jälleen Venäjän vastustavan Naton laajentamista itään.

Tshernomyrdin totesi, että jos presidentti Jeltsin sanoi allekirjoituspäivän olevan 27. toukokuuta, se merkitsee että sopimus on tuolloin valmis.

Venäjä ja Nato jatkavat neuvotteluja

Venäjä ja sotilasliitto Nato jatkavat yhteisen perussopimuksensa hiomista. Nato-lähteistä kerrottiin tänään, että Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov ja Naton pääsihteeri Javier Solana pitävät seuraavan neuvottelukierroksen Luxemburgissa 6. toukokuuta.

Perussopimuksen on määrä luoda pohja Venäjän ja Naton välisille suhteille sotilasliiton laajetessa itään. Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi viime viikolla Saksan-vierailullaan, että sopimus allekirjoitetaan Pariisissa 27. toukokuuta.

Naton taholta on kuitenkin viestitetty, että sopimuksen valmistuminen vaatii vielä paljon työtä.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme