Mainos
Mainos

Tshetsheenijohtaja: Ei yhteyksiä pommiepäiltyihin – pahuuden juuri USA:ssa

Tshetsheeneillä tai Tshetshenialla ei ole mitään yhteyttä Bostonin maratonpommien räjäyttämisestä epäiltyihin veljeksiin, sanoo Tshetshenian presidentti Ramzan Kadyrov.

Kadyrov totesi internetissä julkaisemassaan lausunnossa, että "pahuuden juurta" tulisi etsiä Yhdysvalloista, joissa epäillyt Dzhohar ja Tamerlan Tsarnajev ovat asuneet useita vuosia.

- He ovat opiskelleet ja kasvaneet Yhdysvalloissa ja heidän asenteensa ja uskomuksensa muodostuivat siellä. Kaikki yritykset vetää yhteyksiä Tshetsheniaan ovat turhia, Kadyrov totesi.

Mediatietojen mukaan veljekset ovat eri yhteyksissä korostaneet ylpeyttään tshetsheenijuuristaan. Varmuutta siitä, ovatko he koskaan asuneet virallisesti Tshetsheniassa, ei ole.

Veljesten tiedetään käyneen koulua Dagestanissa, lähellä Tshetshenian rajaa. Joidenkin tietojen mukaan veljekset ovat asuneet myös Kirgisiassa.

Katso Päivi Sinisalon raportti USA:sta (Kymmenen Uutiset 19.4.2013):

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme