Mainos
Mainos

Tshetsheenijohtaja kieltää iskun

Tshetsheenijohtaja Aslan Mashadov on kiistänyt tshetsheenien osallisuuden Moskovan eiliseen pommi-iskuun. Mashadov antoi heti eilen julkisuuteen lausunnon, jossa hän teki peräeron iskuun.

-Pushkinin aukiolla tapahtuneella räjähdyksellä ei ole mitään tekemistä tshetsheenien tavanomaisten joukkojen, erikoisjoukkojen eikä sotapäälliköiden kanssa, Mashadovin toimiston lausunnossa sanottiin. Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin ehätti tänään muistuttamaan, että syy ei välttämättä ole tshetsheeneissä.

-Alustavien asiantuntija-arvioiden mukaan kyseessä on rikos. Mitä tulee puheisiin terroriteoista, minun täytyy sanoa että on väärin etsiä sille etnistä kytkentää, tshetsheeni- tai muuta kytkentää, Putin totesi televisiossa. Joidenkin mielestä isku saattaa kuitenkin olla kovan linjan tshetsheenien työtä, vaikka johto ei olisikaan tästä tietoinen.

-En ole sitä mieltä, että Mashadovin sanoille voidaan panna paljon painoa. Hän ehkä puhuu vilpittömästi, mutta tilanne ei ole kokonaan hänen hallinnassaan, sanoi toimittaja Alexander Reklin uutistoimisto AFP:lle.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme