Mainos
Mainos

Tshetshenia-neuvottelijat toiveikkaita

Molemmat osapuolet arvioivat tänään toiveikkaasti Venäjän ja Tshetshenian neuvotteluja maitten välisten suhteiden järjestämisestä. Neuvotteluja käytiin Moskovassa kahden päivän ajan.

Tshetshenian varapääministeri Movladi Udugov sanoi neuvottelujen jälkeen, että presidentti Boris Jeltsinillä on nyt historiallinen tilaisuus lopettaa Kaukasusta pitkään repinyt selkkaus. Moskovan nykyjohto ymmärtää hänen mukaansa hyvin alueen tilannetta.

Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Ivan Rybkin sanoi uskovansa, että Jeltsin ja Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov voivat pian allekirjoittaa sopimuksen maiden Venäjän ja Tshetshenian suhteista.

Neuvotteluissa on käsitelty mm. palkkojen ja eläkkeiden maksua, koulujen jälleenrakennusta sekä talouden pyörien käynnistämistä yleensä. Neuvotteluja on määrä jatkaa maaliskuun puolivälissä.

Udugov myönsi kuitenkin, että Venäjän ja Tshetshenian suhteet ovat yhä "melko vaikeat". Tshetshenian presidentiksi tammikuussa valittu Mashadov on vakuuttanut, että Tshetshenian lopullisena tavoitteena on edelleen itsenäisyys.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme