Mainos
Mainos

Tshetshenian odotettu vaalitulos varmistui

Tshetshenian presidentinvaalien ennakkosuosikki Ahmat Kadyrov on julistettu vaalien voittajaksi, kertoi vaalilautakunnan johtaja varhain aamulla. Kadyrov sai ensimmäisellä kierroksella tarpeeksi ääniä voiton varmistamiseksi, vaikka ääntenlaskenta oli vielä aamulla kesken.

Kadyrovia pidettiin alusta saakka varmana voittajana. Hän oli myös Moskovan suosima ehdokas. Muut ehdokkaat jäivät kauas taakse, sillä toiseksi tullut Abdula Bugajev sai vain reilut kuusi prosenttia äänistä. Äänestysprosentti vaaleissa oli vaalien järjestäjien mukaan 81,3.

Kadyrov oli niin varma voitostaan jo sunnuntaina, että hän kertoi toimittajille ensimmäisistä suunnitelmistaan Tshetshenian presidenttinä. Kadyrov ilmoitti perustavansa muun muassa virallisen tutkimuskomission selvittämään ihmisten katoamisia ja muita rikoksia tasavallassa.

Erityisesti hän mainitsi pelätyt turvallisuuspartiot, jotka ovat terrorisoineet Tshetshenian väestöä jo vuosia.

(MTV3 - STT - AFP)

Euroopan parlamentin Tshetshenia-valtuuskunnan puheenjohtaja Reino Paasilinna pelkää, että vaalituloksen seurauksena tshetsheenit alkaisivat taistella toisiaan vastaan. Hänen mukaansa on myös mahdollista, että terroristi-iskut laajenevat koko Pohjois-Kaukasuksen alueelle.

(Huomenta Suomi 06.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme