Mainos
Mainos

Tshetsheniassa rajoitetaan kansalaisoikeuksia

Tshetshenian johtaja Aslan Mashadov on kieltänyt tshetshenialaisia järjestämästä mielenosoituksia ja lakkoja sekä uhannut puuttua maassa toimivien tiedotusvälineiden toimintaan. Presidentti Mashadovin mukaan oikeuksien rajoittaminen on tarpeellista, jotta maan epävakaa tilanne saadaan rauhoitettua. Toisinajattelijoiden johtamat kansanliikkeet ovat presidentin mukaan syypäitä olojen rauhattomuuteen.

Kielto koskee kokoontumisia, mielenosoituksia ja lakkoja, ja se on voimassa niin kauan, kunnes Tshetshenian tilanne rauhoittuu. Presidentin toimista kertoi uutistoimisto Interfax eilen.

Mashadovin allekirjoittama asetus takaa ministeriölle, joka on erikoistunut valvomaan sharian eli islamilaisen lain noudattamista, viisi päivää aikaa tarkastaa vapaasti kaikkien poliittisten puolueiden ja tiedotusvälineiden toiminta.

Presidentin edustajan mukaan jotkin lehdet ja televisioasemat ovat jo levittäneet Tshetsheniassa lain ja järjestyksen vastaista propagandaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme