Mainos
Mainos

Tshubais erotettiin Venäjällä

Anatoli Tshubais on erotettu Venäjän talousministerin paikalta. Hän kuitenkin säilytti paikkansa maan varapääministerinä. Venäjän parlamentin alahuone vaati Tsubaisin eroa lahjusskandaalin vuoksi.

Tshubaisille ja hänen työtovereilleen oli maksettu noin 470 000 markkaa vielä julkaisemattomasta kirjasta. Tshubaisin seuraajaksi on valitaan todennäköisesti Mihail Zadornov, duuman budjettikomitean puheenjohtaja.

Presidentti Jeltsinin on määrä keskustella pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa myöhemmin päivällä hallituksen henkilövaihdoksista. Kirjaskandaaliin sotkeutuneen Tshubaisin eroa osattiin odottaa sen jälkeen kun Jeltsin eilen hyväksyi ehdotuksen, jonka mukaan varapääministereillä ei voi olla muita hallitusvirkoja.

Presidentti erotti jo aiemmin kolme Tshubaisin työtoveria skandaalin vuoksi, mutta hän kieltäytyi viikonloppuna hyväksymästä Tshubaisin eronpyyntöä.
(Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme