Mainos
Mainos

Tsunami-jupakan jälkipyykki jatkuu Ruotsissa

Katastrofikomission halutaan tutkivan uudelleen hallituskanslian tekemiset tsunamin jälkitilanteessa. Vaatimuksen taustalla ovat tallenteet, joista on löytynyt uutta materiaalia kanslian toimista.

Kaikki Ruotsin parlamentissa istuvat puolueet sosiaalidemokraatteja lukuun ottamatta tukevat pääministeri Fredrik Reinfeldtin ehdotusta kutsua maan katastrofikomissio takaisin töihin. Svenska Dagbladet -lehden mukaan sosiaalidemokraatit eivät halua ottaa kantaa Reinfeldtin ehdotukseen ennen puoluejohtajien kokousta.

Reinfeldt on kutsunut parlamenttipuolueiden puheenjohtajat tänään kokoukseen päättämään, kutsutaanko katastrofikomissio takaisin töihin.

Ehdotuksen taustalla on komission työtä johtaneen hovioikeuden presidentin Johan Hirschfeldtin vaatimus, että se pääsisi jatkamaan selvityksiä Ruotsin hallituskanslian toimista Aasian hyökyaaltokatastrofin jälkitilanteessa joulukuun lopussa 2004.

Hirschfeldtin vaatimuksen takana ovat data-tallenteet, joille on tallennettu hallituskanslian puhelin- ja sähköpostiliikennettä. Tsunamin jälkihoitoa selvittänyt katastrofikomissio sai tutkittavakseen vain osan näistä tallenteista.

Katastrofikomission puheenjohtaja Hirschfeldt on jälkikäteen käynyt läpi loput tallenteet. Niistä löytyi materiaalia, joka antaa tapahtumista toisen kuvan, mitä aiemmin on tiedetty.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme