Mainos
Mainos

Tsunami-syntipukki sai lopulta töitä

Tsunami-katastrofin aikainen valtiosihteeri Lars Danielsson on lopultakin saanut töitä. Danielsson on nimitetty Ruotsin pääkonsuliksi Hong Kongiin ja Macaoon.

Danielsson toimi Ruotsin entisen pääministerin Göran Perssonin lähimpänä avustajana ja hallituskanslian valtiosihteerinä vuoden 2004 tsunamikatastrofin aikana. Danielsson sai syntipukin roolin, kun valtionhallintoa syytettiin tilanteen huonosta jälkihoidosta.

Viime vuodet Danielsson on ollut Ruotsin ulkoministeriön palveluksessa suurlähettilään tittelillä mutta vailla mainittavia työtehtäviä. Hän on hakenut 26 ulkoministeriön tehtävää mutta tuloksetta.

- Sitä on vaikea ymmärtää muuksi kuin ulkoministeri Carl Bildtin henkilökohtaiseksi kostoksi, luonnehti Ruotsin sosiaalidemokraattien puoluesihteeri Marika Ulvskog uutistoimisto TT:lle Danielssonin jäähylläpitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme